Mooi Verzorging

Weetjes over kappers, haar en verzorging

Weetjes over kappers, haar en verzorging

Een kapper is opgeleid om meerdere soorten werkzaamheden uit te voeren met haar. Zo moet hij of zij weten hoe je haar knipt, hoe je het vormgeeft en wat er moet gebeuren om het haar te kleuren of te bleken. Wist je trouwens dat het knippen van dames om meer technische kennis vraagt dan het knippen van heren? Over het algemeen zijn kappers allround opgeleid en kiezen zij pas na het behalen van hun diploma voor het soort haar dat zij willen knippen. Je kunt een kapper zien als een echte specialist die naast het knippen ook verstand heeft van haarverzorging en het geven van advies over hoe jij het beste voor je haar zorgt. Door zijn of haar opleiding kan juist de kapper uitleg geven over welke haarstijl, kleur en vorm het beste bij je past. Dit verschilt namelijk van persoon tot persoon omdat niet iedereen dezelfde gezichtsvorm en haar heeft. Op ervaringensite.be ervaar je wat klanten te zeggen hebben over de adviezen die zij van hun kappers over bepaalde producten hebben gekregen.

Wist jij dat…

* mensen gemiddeld 120.000 haren op hun hoofd hebben?

* haar ongeveer een centimeter per maand groeit?

* mensen met blonde haren gemiddeld het meeste aantal haren op hun hoofd hebben?

* een haar je leeftijd en afkomst kan tonen, maar je niet kan vertellen of je man of vrouw bent?
* een kapperskorting review je vertelt hoe andere klanten bepaalde producten waarderen?

Het verschil tussen dames en herenkappers

Elk soort kapper heeft zijn eigen vaardigheden. Zoals gezegd vereist het meer technische kennis om dameshaar te knippen. Maar inmiddels blijven herenkappers niet achter met hun kennis om mannen te knippen. Aangezien baarden en snorren heel normaal geworden zijn is het beroep van herenkapper veel veelzijdiger geworden. Een herenkapper die ook baarden en snorren knipt en verzorgd noemt zich een barbier en over het algemeen knippen zij geen vrouwen. Er zijn de laatste jaren dan ook steeds meer herenkapsalons ontstaan waar mannen bij elkaar komen om in een sociale omgeving hun haar te laten verzorgen.

Wist dat…

* ja haar in de zomer sneller groeit dan in de winter?

* mensen gemiddeld 60 tot 100 haren per dag verliezen?

* alleen beenmerg sneller groeit dan haar?

* je wenkbrauw uit minstens 550 haren bestaat?

Wil je het zelf verzorgen?

Natuurlijk ga je regelmatig naar de kapper om je haar te laten knippen en om even lekker verwend te worden. Je haar wordt gewassen, geknipt en geföhnd en je wordt gedurende die tijd lekker onder handen genomen en gepamperd. Zodra je de kapsalon uitstapt voel je je fris en nieuw en je haar zit prachtig in model. Totdat je de volgende morgen opstaat en je nieuwe model in de verste verte niet meer te herkennen is. Daarom is het aan te raden om aan je kapper te vragen hoe hij of zij je haar föhnt en verzorgt en welke producten er gebruikt worden om het zo mooi in model te krijgen. Op die manier kun je iedere ochtend zelf aan de slag om je haar weer in het juiste model te brengen. Zo lijkt het uiteindelijk of je elke dag bij de kapper bent geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *