Tips

Meer eiwit eten? Geniet van deze vier soorten gerechten

Eiwit is onmisbaar voor ons. Deze stof is de bouwsteen voor al onze lichaamscellen, en daarom is het van groot belang om er voldoende van binnen te krijgen. Of je nu spiermassa wilt opbouwen bij het sporten, waarde hecht aan een soepele en gladde huid, of stevige botten wilt behouden: je kunt niet zonder eiwitten.

Eiwitten (proteïnes) krijg je binnen via je eten. Verstandig om eens na te gaan welk eten jou je dagelijkse dosis geeft, dus. En het goede nieuws: er zijn meer verschillende soorten eiwitrijke maaltijden dan ooit eerder! Wedden dat daar iets smakelijks voor jou tussenzit?

1. Zelfgekookte maaltijden

Zelf iets lekkers koken is het meeste werk, en je moet er maar net tijd en zin (en talent) voor hebben. Wil je zelf koken met méér eiwitten? Zorg dan dat je genoeg vlees en vis in je maaltijd verwerkt. Kies voor magere vlees- en vissoorten zoals kip en zalm: die leveren je een grote hoeveelheid eiwitten en niet veel vet. Ben je vegetariër? Kies dan voor tofoe en tempeh. Die ingrediënten zijn gemaakt van de sojaboon, één van de meest eiwitrijke planten die er bestaat. Ook eieren, noten en andere peulvruchten bevatten een aanzienlijke hoeveelheid. En melkproducten: kwark, yoghurt en skyr combineren een lage hoeveelheid vetten en koolhydraten met een flinke portie proteïne.

2. Eiwitshakes en eiwitrepen

Deze producten bevatten melkeiwitten en worden vooral aan sporters en mensen die willen afvallen aangeprezen. Ze hebben de naam niet altijd even lekker te zijn, maar dat is meer iets van vroeger: moderne protein shakes en bars zijn vaak even smakelijk als een koek- of mueslireep. Het assortiment is nu ook veel groter. Op https://www.fuelyourbody.nl/ vind je behalve unieke sportproducten ook candybars van bekende merken (Mars, M&M’s, Snickers) met een extra hoog proteïneniveau. Op deze website vind je zelfs pure verwenproducten als cheesecake en brownies met weinig vet en suiker én veel proteïne!

3. Kant- en klare maaltijden

Ben je niet zo van de shakes en repen, maar heb je ook geen tijd om uitgebreid zelf te koken? Dan zijn bereide maaltijden met eiwitrijke ingrediënten een goed alternatief. Niet alleen sportkantines en fitnesscentra, maar ook particuliere horecagelegenheden, stemmen hun producten af deze behoefte. Kies voor jouw favoriete hapjes, die gemaakt zijn met veel vlees, vis of peulvruchten. Ook hier geldt dat de variatie groter is dan ooit. Er zijn bijvoorbeeld diners speciaal voor mensen die willen aankomen, maaltijden voor sporters die voor een grote spiermassa gaan en gerechten voor iedereen die wat gezonder wil eten.   

4. Diepvriesmaaltijden

Ben je op zoek naar het maximale gemak op het gebied van eiwitrijk voedsel? Dan kom je uit bij diepvriesmaaltijden: vers bereid, ingevroren en eenvoudig op te warmen. Door het snelle invriezen behouden ze hun smaak, textuur en voedingswaarde heel goed. Bestel online zelf je favoriete eenpansmaaltijden, zodat je elke dag iets op tafel kunt toveren waar jij trek in hebt. Of kies voor een pakket met een variatie aan eiwitrijke schotels en laat je verrassen. Met deze hapjes heb je zonder moeite altijd gezond eten in huis, waardoor jij je  tijd kunt besteden aan je sport, je werk of je hobby.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *