Mooi Tips Verzorging

Vitamines, mineralen en planten supplementen die jouw haar ondersteunen!

Vitamines, mineralen en planten supplementen die jouw haar ondersteunen!

Gezond en glanzend haar, wie wil dat nou niet? Om dit te bereiken is het belangrijk om, naast het vermijden van stress, aandacht te besteden aan de voedingsstoffen in jouw eten. Gezonde voeding met voldoende vitamines, mineralen, ‘goede vetten’ en sporenelementen heeft namelijk een positieve invloed op de conditie van je haar. Naast gezonde voeding, kun je daarom ook voedingssupplementen nemen die jouw haar extra ondersteunen. Op Luminablog.nl zul je verschillende bedrijven vinden die gespecialiseerd zijn in diverse vitamines, mineralen en supplementen voor je haar. 

Ben jij benieuwd welke vitamines, mineralen en supplementen bijdragen aan de conditie van je haar? Lees dan deze blog!

Welke vitamines, mineralen en supplementen zijn goed voor je haar?

Wanneer je op zoek bent naar de beste vitamine voor je haar, is het belangrijk om de ingrediënten op het etiket te controleren. Check of het voedingssupplement is samengesteld met de hieronder beschreven vitamines en mineralen. Hiervan is namelijk wetenschappelijk bewezen dat ze gezond zijn voor je haar. Hoe meer van deze vitamines en mineralen het product bevat, hoe effectiever het product zal zijn.

  1. Vitamine B8 (Biotine):

Vitamine B8, beter bekend als Biotine, is waarschijnlijk de meest bekende vitamine voor het haar. Biotine is goed voor de conditie van het haar en een normale haargroei. Daarnaast is Biotine ook goed voor je huid. 

  1. Zink

Dit mineraal is nodig voor de productie van eiwitten en je haar is gemaakt van eiwitten. Wanneer je last hebt van haaruitval, heb je waarschijnlijk een zinkgebrek. Zink zorgt ervoor dat je haar sterk wordt en blijft. 

  1. Selenium

Een ander mineraal dat belangrijk is voor de conditie van je haar is selenium. Selenium houdt de haren sterk en je hebt dit mineraal maar in kleine hoeveelheden nodig. Selenium zit vooral in orgaanvlees, vis, paranoten en schelpdieren.

  1. Koper

Melanine of pigment zorgt voor de kleur van je haar. Het mineraal koper stimuleert de pigmentvorming van het haar en stelt het grijs worden een beetje uit. Koper komt voor in volkorenbrood, groente en chocolade.

  1. Planten supplementen

Wist je dat er ook een aantal planten zijn die bijdragen aan de verzorging van je haar van binnenuit? Zo kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van de planten supplementen Keratine, Bamboe, Heermoes en Chlorofyl. Keratine bevat zink en zorgt voor het behoud van glanzend haar. Bamboe zit boordevol voedingsstoffen en draagt bij aan mooie haren. Heermoes zorgt voor de verzorging van je haar van binnenuit en chlorofyl bevat alfalfa wat bijdraagt aan sterke haren. Een extra pluspunt is dat veel van deze planten supplementen ook goed zijn voor je nagels. 

De conclusie 

Gezond en glanzend haar krijg je door gezonde voeding te eten, teveel stress te vermijden en de juiste vitamines, mineralen en planten supplementen in te nemen. De bovengenoemde voedingssupplementen zijn te bestellen op de webshop Vitaminesperpost.nl. Bovendien vind je op deze webshop nog veel meer voedingssupplementen voor o.a. je gewrichten, spieren, hart en bloedvaten en het immuunsysteem. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *