Verzorging

Tips voor het ontharen

Tips voor het ontharen

In 2021 is ontharen niet langer de enige optie voor vrouwen. Steeds meer vrouwen laten hun haar groeien en trekken zich niets meer aan van stereotypen. Het idee dat vrouwen zichzelf horen te scheren lijkt steeds meer bijgesteld te worden. Toch zijn er nog steeds vrouwen die zelf kiezen voor gladde benen en oksels en die behoefte hebben aan tips. Het onderwerp van ontharen lijkt soms wel een taboe te zijn. Dit artikel zal handige, nuttige tips en uitleg geven als het gaat om ontharingsmethoden. Zo wordt er in dit artikel gepraat over tijdelijke ontharingsmethoden, in een volgend artikel zal meer gepraat worden over methoden voor het definitief ontharen.

Waxen en waxstrips

Om te beginnen de tijdelijke ontharingsmethoden. We trappen af met waxen. Met behulp van deze ontharingsmethoden verwijdert u de naast de haren ook de wortels van deze haren. Doordat de haren met wortel en al verwijderd worden blijven ze langer weg. Gemiddeld genomen blijft het haar tot 3 tot 5 weken weg. Bovendien verwijdert het waxen de dode huidcellen en laat het uw huid zachter achter. Dan nu even kort over de verschillende soorten wax die u kunt gebruiken. Allereerst liggen er waxstrips in u plaatselijke drogist, ik zou u aanraden voor strips gemaakt voor een gevoelige huid te gaan. Bij deze strips zit vaak een nabehandeling met oliën die de huid nog zachter maakt.

Suikerwax en salon

Verder zou ik u willen wijzen op suikerwax. Deze vorm van waxen groeit sterk in populariteit en is zelfs bij u thuis te maken en uit te voeren. Velen geven aan deze suikerwax een stuk minder oncomfortabel te vinden. Let er bij suikerwax wel op dat u het niet te heet aanbrengt. Veel vrouwen zijn wat terughoudend tegenover waxen, omdat het een tijdelijk oncomfortabel gevoel kan geven. Ik zou deze vrouwen aanraden om eens bij een in waxen gespecialiseerde salon langs te gaan. De werknemers daar zijn kundig en gaan beter overweg met het waxen dan u zelf. Bovendien helpt het sommige vrouwen bij de pijn, wanneer iemand anders het waxen uit kan voeren.

Scheren

Verder doen veel vrouwen aan scheren in plaats van waxen, vanwege het grote gebruikersgemak. Daar valt ook wel wat voor te zeggen. Scheren kan namelijk gemakkelijk onder de douche en hoeft niet veel tijd in beslag te nemen. Wel zou ik u aanraden in goede scheermesjes te investeren. Een bot of vies mesje kan behoorlijk wat irritatie of ingegroeide haartjes tot gevolg hebben. Ik zou voor de scherpere ‘mannen’ mesjes kiezen, deze laten u huid veel zachter achter. Verder licht mijn eigen voorkeur bij wegwerpmesjes, omdat deze minder snel bot of vies worden. Mocht u dat niet willen, raad ik u aan de mesjes regelmatig te vervangen. Tot slot zou ik een fijne kalmerende crème aanschaffen, die uw huid niet irriteert maar wel verzacht na het scheren.

Definitief ontharen met dank aan lasers

De eerder genoemde oplossingen zijn ideaal om snel van het haar af te komen, de oplossingen zij echter wel tijdelijk. Het is ook mogelijk om jezelf definitief (lees: permanent) te ontharen. Je kunt de mogelijkheden navragen bij bijna elk beautysalon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *