Tips Verzorging

Overmatig zweten: hoe kom ik er vanaf?

Overmatig zweten: hoe kom ik er vanaf?

Zweten is een natuurlijk lichaamsproces; iedereen doet het. Toch is er een verschil in hoeveel mensen zweten. Dat heeft natuurlijk enigszins te maken met de activiteiten die jij uitvoert: van een dag sporten ga jij meer zweten dan van een dagje lui op de bank. Jouw lichaam zweet om warmte af te voeren, en is een oplossing van jouw lichaam om niet te oververhitten. Heb jij last van overmatig zweten oksels, en wil je weten hoe je dit tegen kan gaan? In deze blog geven wij hier drie tips voor. Lees dus snel verder!

Gebruik deodorant

Een middel om zweten tegen te gaan, is door goed deodorant te gebruiken. Hierbij raden wij het aan om anti-transpirant deodorant te gebruiken. Dit geeft niet alleen een prettige geur af, maar het pakt ook het zweet vanaf de wortels aan, waardoor jij minder van het zweet zal merken. Deodorant dient elke dag gebruikt te worden, voor een optimaal resultaat. Je lichaam moet volledig droog zijn wanneer jij het deodorant opspuit. Ook raden wij aan om eerst het deodorant op te spuiten, voordat je een shirt aan doet.

Onthaar je lichaam

Wanneer jij veel zweet, gebruiken bacteriën jouw lichaamsbeharing om de geur te verspreiden. Door je lichaam te ontharen, voorkom jij dit proces, en zal de zweetgeur in mindere zin aanwezig zijn. In het algemeen betekent als jij ergens veel haar hebt, dat je er ook sneller gaat zweten. Het is dus niet verkeerd om sommige plekken op je lichaam af en toe goed te scheren.

Geen cafeïne en alcohol

Door het gebruik van cafeïne of alcohol gaat jouw hart sneller kloppen. Jouw lichaam begint hierdoor te zweten, want jouw hartslag schiet omhoog. Wanneer dat gebeurt, wil jouw lichaam de warmte af kunnen stoten, wat het doet door te zweten. Drink dus in plaats van een kopje koffie of een biertje, een glaasje water. Dit is namelijk juist goed om zweten tegen te gaan, aangezien het helpt om jouw lichaam af te koelen. Doordat jij je waterpeil hoog houdt, hoeft je lichaam minder hard te werken om de warmte kwijt te raken.

Marco van Coevorden

Wil jij meer informatie ontvangen over overmatig zweten, of wil jij het professioneel laten behandelen? Neem dan eens een kijkje op de website van Marco van Coevorden. Van Coevorden is een dermatoloog met een specialisme in zweet. Op zijn website kan je veel informatie vinden over zweten in het algemeen, en ook hoe je dit kan laten behandelen. Neem dus snel een kijkje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *