Mode Mooi Tips

De 15 populairste bestemmingen van de zomer

De 15 populairste bestemmingen van de zomer

Wij Nederlanders houden van Europa! Dit blijkt uit het zomerrapport van de reisbureauketen Ticket over de reisgewoonten en favoriete bestemmingen van de Nederlandse bevolking. Europa is goed voor bijna 80% van het totale aantal boekingen. Spanje, Griekenland en Italië staan aan de top. Op de voet gevolgd door landen als Kroatië, Montenegro en Albanië.

Wij hebben de beste trips van de zomer op een rijtje gezet – van korte weekendjes weg tot klassieke mediterrane charters en bestemmingen verder weg die in de zomer goedkoper zijn. Waar ga jij deze zomer naar toe?

1. Malaga, Spanje

De stad bruist van het leven en fascineert met zijn mix van multimediale geschiedenis en moderne cultuur. In Malaga kunt u een stedentrip combineren met strand en zee en krijgt u het beste van twee werelden. 

Kunstliefhebbers hebben de keuze uit vijf kunstmusea, zoals het Málaga Museum voor Hedendaagse Kunst, dat een breed scala aan activiteiten en permanente tentoonstellingen biedt. Wijnliefhebbers gaan naar het Museo del Vino om meer te weten te komen over de verschillende wijnen van de regio Málaga. 

2. Saranda, Albanië

Albanië is nog vrij onontwikkeld en heeft veel te bieden voor weinig geld. Het district Saranda is bekend om zijn mooie stranden, zowel in de centrale stad Saranda als langs de hele kust. Maar er is hier nog veel meer te beleven, zowel op het gebied van natuur als geschiedenis.

Zwem in zee bij het witte zandstrand van Ksamil of snorkel bij Mirror Beach, even voor Ksamil. Als u meer ruimte wilt, ga dan noordwaarts naar Borsh. Hier bevindt zich een lang strand wat perfect is voor wat ontspanning. Een strandjurkje is dan ideaal. Je zit namelijk vlak langs de stad, als je dus wat nodig hebt kun je het zo op vijftig meter afstand even in een winkeltje halen. Een strandjurkje is dan de perfecte kleding voor het strand! Je vindt wat jij zoekt op de site van Ibizamode onder de categorie kleding strand. Neem maar snel een kijkje!

3. Koh Samui, Thailand

Thailand ontwikkelt zich steeds meer in de richting van een bestemming voor het hele jaar. Dit jaar zijn de Thaise zomerboekingen met meer dan 20 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Kindvriendelijk Koh Samui is een grote favoriet, waar het in de zomer zeker wat regent, maar meestal ’s nachts. En hoewel het overdag soms een uur lang hevig regent, is het toch altijd warm. Dus als de regen voorbij is, droogt alles snel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *