Mode Tips Verzorging Vrouwen

3 tips bij het starten van een eigen nagelstudio

3 tips bij het starten van een eigen nagelstudio

Droom je al jaren van een eigen nagelstudio? En heb je nu eindelijk de stoute schoenen aangetrokken en je ingeschreven bij de KvK? Dan is de eerste stap alvast gezet! Bedenk wel dat er natuurlijk nog veel meer nodig is voor een succesvol bedrijf. Wanneer het stylen van nagels jouw lust en leven is, wil je dit natuurlijk zoveel mogelijk doorgeven aan de klanten die in de studio komen. Maar hoe zorg je ervoor dat ze je kunnen vinden? Hoe haal je de juiste nagelproducten in huis? Kortom, hoe maak je een vliegende start met jouw eigen nagelstudio? Wij geven 3 praktische tips!

1.    Investeer in kwalitatieve producten

Om je werk goed te kunnen doen is het natuurlijk belangrijk dat je over de juiste producten beschikt. Doe daarom goed onderzoek naar de verschillende leveranciers van nagelproducten bij jou in de buurt. Neem contact op met een nagelgroothandel en leg uit dat je op zoek bent naar een geschikte leverancier voor jouw nagelstudio. Vraag gerust verschillende offertes op. Zeker wanneer je voor het eerst een bedrijf opstart is het immers belangrijk dat je de kosten zo laag mogelijk houdt.

Lever echter nooit in op kwaliteit! Als je wil dat de klanten terugkomen moet je wel het beste resultaat kunnen leveren. Probeer daarom de juiste balans tussen voordelige en kwalitatieve producten te vinden en neem alle tijd om dit te vinden.

2.    Doe ervaring op

Dit lijkt natuurlijk een open deur, maar we kunnen de tip toch niet ongenoemd laten. Zorg ervoor dat je voldoende ervaring opdoet in nagelstyling. Haal alle benodigde papieren zodat je kunt aantonen dat je hier daadwerkelijk verstand van hebt, oefen op vriendinnen of familie. En blijf vooral oefenen. Denk niet dat als je een papiertje op zak hebt je direct met de voeten in de lucht op de bank kan blijven zitten. Nagelstyling is een vak wat zich continu vernieuwd. De techniek staat nooit stil. Ook wanneer je een erkende diploma hebt gehaald is het dan ook belangrijk om je kennis bij te spijkeren.

Doe je dit niet? Dan loop je het risico dat klanten na verloop van tijd naar een andere nagelstylist zullen gaan. Blijf je kennis daarom ook bijspijkeren en blijf ervaring opdoen. Alleen door te doen kan je blijven leren.

3.    Klanten werven


Diploma op zak? Check! Geschikte locatie gevonden? Check! Professionele nagelproducten van EasyNails.nl in huis? Check! Zijn we nog iets vergeten? Jazeker! Het allerbelangrijkste. Want hoe zorg je er toch voor dat potentiële klanten jouw nagelstudio kunnen vinden?

Allereerst is het belangrijk dat jouw nagelstudio herkenbaar wordt voor iedereen. Investeer daarom extra geld in het creëren van de juiste huisstijl en logo voor je website. Wanneer mensen de vormgeving van je bedrijf herkennen, zullen zij eerder geneigd zijn om terug te komen. Bovendien straalt een goed vormgegeven website ook veel meer betrouwbaarheid uit.

Zorg er tevens voor dat je website op grote zoekmachines gevonden kan worden. Door SEO en SEA te gebruiken zorg je ervoor dat je website beter scoort. Wanneer je ervoor kan zorgen dat je op de eerste pagina van zoekresultaten terecht komt, zal je merken dat de stroom van klanten ineens sterk zal toenemen. Neem daarom gerust contact op met een online marketing bedrijf en laat hun de marketing voor je verzorgen. Dit is even een kleine investering, maar het loont zeker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *