Tips

Mangohouten boekenkast + rustige ruimte = bibliotheek aan huis

Mangohouten boekenkast + rustige ruimte = bibliotheek aan huis

Een rustige ruimte in huis, gevuld met de geur van papier, waar je je zo nu en dan even terug kunt trekken om te verzinken in je favoriete boek, is dat niet een droom van elke vrouw? Hoewel het een behoorlijk operatie lijkt, tover je een ruimte met een paar eenvoudige aanpassingen al snel om tot jouw persoonlijke thuisbibliotheek. Met een prachtige robuuste mangohouten boekenkast kom je bijvoorbeeld al een heel eind. Waarom precies deze houtsoort zo geschikt is, lees je in dit blog.

De pracht van mangohout

De eerste stap die je moet maken bij het creëren van een eigen bibliotheek is het kiezen van de juiste meubels, en dan met name de juiste boekenkast. Want wat is een bibliotheek zonder boekenkast? Een mangohouten boekenkast is een perfecte keuze voor liefhebbers van natuurlijke materialen en een warme uitstraling. De houtsoort staat bekend om zijn duurzaamheid en stevigheid – handig wanneer de planken veel gewicht moeten dragen – en zijn unieke nerfpatroon. Daardoor heeft elke boekenkast een eigen karakter. Combineer de boekenkast met een tafel van mangohout om een gezellige leeshoek te creëren.

Ultieme leeservaring

Naast de juiste meubels is natuurlijk de sfeer van essentieel belang. Door te spelen met kleuren, materialen en accessoires, realiseer je vrij eenvoudig een ontspannen ambiance waar je met een goed boek in je hand al snel de tijd vergeet. Zet een comfortabele fauteuil of een gezellige bank naast de kast en plaats een sfeervolle hoeklamp in de hoek van de kamer, meer heb je meestal niet nodig.

Persoonlijke accenten

Een thuisbibliotheek biedt niet alleen de mogelijkheid om je favoriete boeken een waardige plek te geven, maar ook om jezelf te omringen met mooie kunst of andere mooie persoonlijke bezittingen. Vul je mangohouten boekenkast bijvoorbeeld – naast boeken – met foto’s en souvenirs.

Ultiem ontspannen

Wil je het begrip thuisbibliotheek breder trekken naar ‘relax-kamer’? Combineer de boekenkast dan met een bijpassend tv-meubel, zoals het zwarte tv meubel van mangohout, waarmee je de perfecte plek voor een televisie creëert. Op deze manier kun je niet alleen genieten van je boeken, maar ook ontspannen met je favoriete films en series.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *