Mooi Tips Verzorging Vrouwen

Is voeding echt van invloed op de conditie van je huid?

Gezonde huid

Een gezonde huid is iets waar veel vrouwen alleen maar van kunnen dromen. Acne of rode en droge plekken, ze kunnen je zelfbeeld enorm naar beneden halen. Hoewel we jaarlijks honderden euro’s aan goede crèmes besteden, zijn er maar weinig vrouwen die ook rekening houden met hun voedingspatroon. Dat heeft toch enkel impact op hun gewicht? Dat zou je misschien denken, maar de invloed van voeding op de conditie van de huid is groter dan je denkt. Eerst een goede crème smeren en vervolgens langs de Turk gaan is dan ook een minder goed idee. Je bent wat je eet!

Natuurlijk bestaat het leven niet alleen maar uit gezond eten. Je mag jezelf dan ook best wel een keer verwennen met een vette hap, makkelijke maaltijd of een reep chocolade. Als je echter op structurele basis ongezond eet, kan dit niet alleen je gewicht maar ook je huid zwaar beïnvloeden. Deskundigen adviseren dan ook om zo gevarieerd, gezond en evenwichtig mogelijk te eten. Maar waarom is voeding van belang voor de conditie van de huid? En welke producten kun je beter vermijden? Wij gingen op onderzoek uit.

De juiste balans vinden

“Als ik een reep chocolade eet, heb ik de volgende dag direct een vette pukkel op mijn gezicht”, waarschijnlijk heb jij deze uitspraak wel vaker gehoord of misschien zelfs wel zelf gemaakt. Toch is dit niet helemaal realistisch. Je kunt niet door één keer ‘verboden voedsel’ te eten als direct verschil zien in je huid. Je huid reageert op een disbalans tussen vitamines en mineralen in je lichaam. Ook als je te weinig of minder gevarieerd eet kun je dus de conditie van je huid zien verslechteren. Zelfs als je je voeding beperkt tot het eten van rauwkost.

Het is daarom belangrijk om de juiste balans te vinden. Een keertje snoepen mag gerust, zolang je verder maar goede voedingsstoffen binnen krijgt. Dit betekent natuurlijk niet dat je naast een gezond voedingspatroon ook iedere dag een zakje chips mag opeten, want ook dit kan het vet- en suikergehalte in je lichaam enorm laten stijgen. Ook hierdoor ontstaat een disbalans. Zoek je voor de zoveelste keer weer antwoord op de vraag: wat gaan we eten vanavond? Houd dan zo veel mogelijk rekening met een gevarieerd en gezond voedingspatroon. Zo houd je je huid langer mooi. Geniet, maar doe het met mate!

Meer vitamine E

Voor een gezonde huid is het belangrijk om je vitamines op peil te houden. Hoewel veel vitamines van belang zijn, is vitamine E met name belangrijk voor de conditie van je huid. Je kunt eenvoudig extra van deze vitamine binnen krijgen door bijvoorbeeld in olijfolie te koken. Olijfolie zit van nature bomvol vitamine E. Een vitamine die niet alleen de huidveroudering tegen gaat, maar ook de huid verstevigt en ontstekingen remt. Zorg er wel voor dat je altijd ‘olijfolie extra-vierge’ aanschaft, anders loop je het risico dat veel goede eigenschappen in het productieproces al verloren zijn gegaan.

Drink veel water

Heb je eens zin in eten bestellen in Amsterdam? Geen probleem! Ook een lekkere snelle maaltijd past binnen een evenwichtig voedingspatroon. Zolang je dit maar met mate doet. Zorg er wel voor dat je bij de maaltijd zoveel mogelijk water drinkt. Dit geldt overigens voor iedere maaltijd die je nuttigt. Water werkt van nature reinigend en houdt het lichaam voldoende gehydrateerd. Hierdoor zal je huid er veel mooier uit gaan zien en kunnen afvalstoffen het lichaam ook nog eens beter verlaten. Bovendien kost water vrijwel niets. Win-win dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *