Tips

We kunnen weer daten! Maar kijk uit dat je geen SOA oploopt.

We kunnen weer daten! Maar kijk uit dat je geen SOA oploopt

Nu de corona besmettingen al een tijd lang afnemen en een groot deel van de bevolking is gevaccineerd, worden steeds meer regels afgeschaft. Met name de afschaffing van de anderhalve meter regel maakt dat we weer meer met vreemde mensen kunnen samenkomen. Niet alleen samenkomen, maar ook daten is daardoor weer mogelijk. Goed nieuws voor alle vrijgezellen dus!

Omdat dit zo lang geleden is zijn we het misschien bijna vergeten, maar aan een intimiteit met een vreemde kleven ook risico’s. Hoe zat het ook alweer?

Hoe je een SOA kunt oplopen…

We mogen weer dansen en naar de kroeg! Grote kans dat je bij een avondje stappen een leuke vent tegen het lijf loopt (letterlijk). Na wat opmerkingen heen en weer haalt hij een drankje voor je en raak je met hem aan de praat. De kroeg gaat zo sluiten en hij vraagt vrij nuchter of je nog een laatste drankje bij hem thuis komt doen, hij woont tenslotte om de hoek. Licht aangeschoten zeg je ja, want je hebt na al dat thuis zitten ook wel wat behoefte aan avontuur.

Je raad het al: één drankje worden er vier en voor je het weet lig je te zoenen op de bank. Dit was niet de intentie waarmee je eerder vandaag naar de kroeg vertrok, maar zo loopt het soms. Het blijft natuurlijk niet bij zoenen. Zonder in details te treden kunnen we stellen dat jullie seks hebben gehad. Het was fijn en avontuurlijk, en ach, dat moet soms kunnen.

De volgende ochtend op de fiets naar huis begin je toch een beetje te twijfelen. Je realiseert je dat je het niet veilig hebt gedaan. Geen van beide had een condoom bij zich en je wilde het moment niet verstoren door die te gaan zoeken of kopen. Het voelde goed dus het zal wel meevallen, toch? Totdat je in de periode daarna wat vage klachten krijg. Jeuk, afscheiding, een rode huid, je vertrouwt het niet helemaal…

Doe voor de zekerheid een SOA test

Een beetje jeuk of een keer wat afscheiding hoeft natuurlijk niet gelijk te zeggen dat je een SOA hebt. Toch wil je hiermee geen risico’s nemen en het zeker weten. De kans bestaat tenslotte dat je volgend weekend weer iemand tegen het lijf loopt en van het één het ander komt. Je kunt tegenwoordig gelukkig een SOA test thuis doen. De zelftest stuur je op naar een laboratorium en die vertellen je precies wat er eventueel aan de hand is. Je hoeft dus niet per se ongemakkelijk naar de huisarts of GGD te gaan om vast te stellen of je een SOA hebt opgelopen. Nu zoveel weer mag gunnen we je het natuurlijk om weer lekker van het nachtleven te genieten. Doe dat ook vooral, maar let een beetje op. Mocht je toch onveilige seks hebben gehad, doe dan voor de zekerheid een testje. Succes met daten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *