Mooi

Littekens: zijn ze voor altijd of niet?

Littekens: zijn ze voor altijd of niet?

Iedereen heeft wel ergens op zijn lichaam een litteken, en het verhaal erachter is bij elke persoon anders: een val met de fiets, een operatie, een brandwond, acne… Zo’n ontsierende plek op de huid kan in verschillende vormen, kleuren en afmetingen voorkomen. Vaak heb je er (naast het soms ietwat onaantrekkelijke karakter) niet al te veel last van. Toch kunnen littekens erg complex worden en ongemakken met zich meebrengen. Een goede behandeling kan deze klachten sterk verminderen.

Mogelijke behandelingen van littekens

Gelukkig zijn littekens niet per se voor het leven. Er zijn heel wat mogelijke behandelingen om van deze oneffenheden op je huid af te raken. Hieronder geven we je enkele interessante mogelijkheden.

Hyaluronzuur-injecties

Wil je gaan voor een niet-chirurgische en vrijwel natuurlijke behandeling? Dan is een behandeling met hyaluronzuur ideaal. Het verbetert de huidstructuur en corrigeert diepe of oppervlakkige littekens. Hyaluronzuur houdt namelijk vocht vast en stimuleert de aanmaak van collageen, waardoor de huid meer volume krijgt en kuiltjes of oneffenheden worden opgevuld. Het is een natuurlijke en eenvoudige manier om littekens te maskeren. Wel moet je deze behandeling jaarlijks opnieuw laten uitvoeren, aangezien hyaluronzuur een resorbeerbare materie is.

De fraxel-laser

Droom je van een jonge, stralende en egale teint al vanaf de eerste behandeling? Dan kan een fraxel-laser de oplossing bieden. Een nauwkeurige laserstraal stimuleert de celregeneratie tot in de diepst liggende huidlagen en vernieuwt bovendien de huid aan de oppervlakte. Daardoor verdwijnen de littekens en oogt de huid opnieuw jong, stralend en egaal.

Peeling

Een peeling is een behandeling met een chemische stof op basis van zuren die het vernieuwingsproces van de huid versnelt. Deze chemische stof irriteert de huid en laat haar schilferen, waardoor er uiteindelijk een soort van tweede huid overblijft zonder littekens of oneffenheden.

Een gefractioneerde CO2-laser

Deze laser is sterk te vergelijken met de fraxel-laser, maar is een ietwat agressieve methode. Een CO2-laser maakt namelijk minuscule gaatjes in de huid. Hieruit kan vervolgens nieuw collageenweefsel groeien. Het duurt gemiddeld zo’n 3 tot 4 weken voordat egalisatie zichtbaar wordt, maar de verbetering neemt in de loop van de maanden nadien nog sterk toe.

Vasculaire laser

Heb je last van vasculaire laesies (zichtbare kleine bloedvaatjes), veroorzaakt door littekens? Dan is een vasculaire laserbehandeling de oplossing. Na de behandeling blijven de behandelde vaatjes weg, maar er kunnen wel nieuwe vaten ontstaan, aangezien dit vaak een erfelijke factor is.

Voor een optimaal resultaat worden vaak meerdere behandelingen gecombineerd, zoals de peeling en de Fraxel-laser. Wil jij jouw littekens op een professionele manier laten behandelen? Lazeo heeft ervaren specialisten in huis die met de nodige expertise jouw huidoneffenheden maskeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *