Tips

De voordelen van het gebruik van een e-bike in plaats van een auto

De voordelen van het gebruik van een e-bike in plaats van een auto

Met alle nieuwe innovaties in e-bikes tegenwoordig, is het gemakkelijk in te zien waarom ze zo’n goed alternatief voor de auto zijn. E-bikes bestaan al geruime tijd, maar veel mensen waren eerst nog niet zeker over de voordelen. In dit artikel lees je enkele voordelen van e-bikes en waarom mensen deze tegenwoordig verkiezen boven andere vervoersopties, zoals de auto. Je leest ervaringen van anderen in een Amslod.nl review.

Wat maakt een e-bike zoveel beter dan een auto?

Allereerst zijn e-bikes gewoon heel handig. Je alternatief is het openbaar vervoer of de auto, maar met de hoge benzineprijzen, files en moeilijke parkeermogelijkheden kunnen e-bikes precies zijn wat je zoekt. Je reist van huis naar je bestemming zonder veel te zweten. En wanneer je zelf een e-bike store bezoekt, zal je zien dat ze tegenwoordig extreem betaalbaar zijn. Zeker in vergelijking met auto’s. Er zijn e-bikes voor bijna elk budget. Bovendien hebben elektrische fietsen de reputatie een geweldige milieubewuste keuze te zijn. Vergeleken met een hybride- of vuile brandstofmotor, hebben ze een vrij lage CO2-uitstoot. Dit is de reden waarom zoveel gemeenten mensen aanmoedigen om e-bikes te kopen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Lees eens een Amslod.nl Review om te zien hoe andere mensen hierover denken.

Snel op je bestemming

Natuurlijk hebben e-bikes dus heel wat voordelen. Ze maken het verplaatsen gemakkelijker en efficiënter dan veel alternatieven, zoals de auto, maar ook de motor of scooter. Een goede e-bike heeft het potentieel om je geld te besparen, wat zeker iets is om over na te denken als je de kosten voor je vervoer op een rijtje gaat zetten. Hoeveel geld zou jij besparen als je alle ritten van ongeveer 20 kilometer met de fiets in plaats van de auto doet?

Kosten vergelijken

Wanneer je gaat kijken hoeveel het jou zal kosten om een gemiddeld voertuig over een bepaalde periode te gebruiken, neem dan alle kosten mee. Als je bijvoorbeeld in een SUV rijdt, kost het je al gauw meer dan duizend euro per jaar. Je telt je wegenbelasting, verzekering, onderhoud en brandstof bij elkaar op. Kijk dan of je de auto weg gaat doen of hem houdt. Ga je de auto houden? Dan reken je de vaste kosten zoals wegenbelasting niet mee. Je rekent wel met de eventuele lagere kosten van verzekering (door minder gereden kilometers), brandstofkosten en parkeerkosten. Als je in plaats van vervoer met de auto een e-bike zou kopen, dan tel je de kosten van stroom om je accu op te laden bij elkaar op en reken je uit hoe vaak je moet opladen voor jouw gemiddelde kilometer-range. De kosten voor een bruine boterham eten om jezelf van energie te voorzien hoef je er niet bij op te tellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *