Mooi Tips

Geen enkele vloer is zo bestendig als een Pvc-vloer

Geen enkele vloer is zo bestendig als een Pvc-vloer

Wanneer je besluit om een nieuwe vloer in je woning te leggen, heb je deze keuze uit veel opties. Zo kun je kiezen uit warm tapijt, kliklaminaat, een echte houten vloer, of eentje van PVC. En zo zijn er nog wel meer opties. Van al deze soorten is de Pvc-vloer toch nog wel het meest bestendig. Dit komt doordat PVC gemaakt wordt van kunststof. Toch is ook PVC gewild omdat het tegenwoordig te verkrijgen is in verschillende soorten, elk met een andere look. Zo heb je Pvc-vloeren die lijken op echt hout of echte tegels. Door het ruime aanbod zit er altijd wel een Pvc-vloer tussen die helemaal voldoet aan jouw smaak en mooi past bij de rest van je interieur. 

De voordelen van een PVC vloer

Zoals hierboven al even is genoemd is een vloer gemaakt van PVC ontzettend bestendig. Zo is dit soort vloer goed opgewassen tegen vlekken en krassen. Het beschikt namelijk over een zeer onderhoudsvriendelijke harde toplaag die slijtvast is. Ook is het vochtbestendig en kan het goed gebruikt worden in combinatie met vloerverwarming. Dit is geen enkel probleem. Tot slot hoef je met een Pvc-vloer niet bang te zijn voor contactgeluid.

Kindvriendelijk én huisdiervriendelijk

Een PVC vloer is gemakkelijk te reinigen en is daardoor uitermate geschikt wanneer je kinderen en/of huisdieren hebt. De vloer is vochtbestendig. Zo hoef je je geen zorgen te maken wanneer er per ongeluk drinken gemorst wordt of wanneer je kleintje of huisdier een ongelukje heeft. Meer dan een stofzuiger en een dweil heb je niet nodig om een Pvc-vloer schoon te houden. Het is dan ook een hygiënische vloer, die geschikt is voor iedere woonsituatie.

Zelf leggen of toch laten doen?

Een vloer van kliklaminaat kun je makkelijk zelf leggen. Een vloer van PVC vraagt echter wat meer kennis en kunde. Dit komt doordat een Pvc-vloer vaak verlijmd moet worden met de ondervloer. Het kan vrij ingewikkeld zijn om zo’n soort vloer egaal aan te brengen. Het begint er eigenlijk al mee dat de ondergrond echt egaal moet zijn want anders komt het PVC niet goed tot zijn recht. Wij raden je dan ook aan om je Pvc-vloer vakkundig en professioneel te laten leggen door de partij waar je de vloer gekocht hebt, zoals Bebo Parket.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *