Mode Mooi Tips

4 redenen waarom een regenjas helemaal hot is!

Regenjassen

“Neem je wel je regenjas mee lieverd?” Dit was misschien wel de meest verschrikkelijke raad die je van je ouders kon krijgen als pubermeisje. Geen haar op je hoofd die er aan dacht om met een suffe regenjas op school te verschijnen. Regenjassen? Dat is toch niets voor jou? Het klopt dat de imago van een regenjas niet echt optimaal is. Bij regenjassen denkt het merendeel aan praktische en suffe jassen. Vandaag de dag is dit echter helemaal anders.

Het imago van regenjassen mag de komende jaren echt wel gaan veranderen. Want hoewel de suffe en praktische modellen alsnog bestaan, zien we ook een duidelijke verschuiven in de modewereld. Ja, je leest het goed. Ook in de modewereld spelen regenjassen tegenwoordig een belangrijke rol. Een regenjas kan anno 2020 zelfs als mode-item worden gebruikt. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel leuke en hippe modellen te vinden. Regenjassen waar je echt in gezien mag worden. Nog niet geheel overtuigd? Wij geven je 4 redenen waarom de regenjas tegenwoordig helemaal hot is!

1.     Ontzettend praktisch

Dit is natuurlijk een voor de hand liggende reden, maar we mogen hem niet ongenoemd laten. Op de eerste plaats is een regenjas natuurlijk ontzettend praktisch. Ideaal als je weer eens tijdens een flinke stortbui op de fiets moet stappen, naar de supermarkt wandelt of simpelweg gaat hardlopen. Er is bijna niets onprettiger dan een nat pak. Zorg er daarom voor dat je kleding netjes droog blijft en draag een regenjas. Prettig als je bij aankomst op locatie niet direct je kleding kunt verwisselen. Nu is het enkel een kwestie van het uitrekken van de regenjas en door. Makkelijker kan bijna niet.

2.     Maak een fashionstatement

Regenjassen zijn tegenwoordig echt in alle soorten en maten verkrijgbaar. Ze kunnen zelfs gematched worden met bijpassende rugzakken en dergelijke. Het is dan ook wel duidelijk dat het imago van de regenjas de afgelopen jaren veranderd is. Je beschikt niet meer over een simpele en suffe jas, maar over een waar mode-item. Wil jij een fashionstatement maken en laten zien dat een regenjas echt niet saai hoeft te zijn? Kies dan voor één van de hipste modellen van dit moment en maak jouw statement. Zo steel je gegarandeerd de show.

3.     Een regenjas die bij jou past

Vroeger waren er maar heel weinig regenjassen te vinden. Je deed het met de jas die je kon vinden. Dat was vaak niet echt een hip model. Inmiddels is dat wel anders. Het aanbod van regenjassen is ontzettend groot. Hierdoor kun je een jas vinden die geheel op jouw wensen aansluit. Ook op het gebied van kleuren. Kies je voor een regenjas in een hip model met een neutrale kleur? Of durf je op te vallen en kies je voor paars of bordeauxrood? Alles is tegenwoordig mogelijk.

4.     Ook handig als tussenjas

De regenjassen van tegenwoordig hoeven echt niet meer alleen tijdens de regen gedragen te worden. Je mag hier mee gezien worden. Daarom dragen veel mensen deze tegenwoordig ook gewoon als alledaagse tussenjas. Ideaal als het nog net te koud is voor een zomerjas, maar nog te warm voor een winterjas. Bovendien ben je op die manier ook nog eens beschermd wanneer er onverhoopt toch een regenbui naar beneden komt. Win-win!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *