Tips

De kracht van kruidenthee

De kracht van kruidenthee

Net als vele andere trends anno 2021, is het te merken dat eet en leefgewoonten uit het verleden zich herhalen. De mens ziet in dat de gezonde levensstijl van de oudheid veel meer voordelen oplevert. Men gebruikt nu vaker natuurproducten, zoals geneeskrachtige kruiden, cosmetische en haarproducten gemaakt van natuurlijke oliën, maar zeker ook diverse theesoorten vervaardigd uit natuurkruiden.

Opkomst van theeproducenten uit natuurproducten

Vanwege de stijgende vraag naar theesoorten met vele gezondheidsvoordelen, komen er steeds meer en meer producenten van deze natuurproducten op de markt. Een voorbeeld van zo een producent is Joy of Matcha, een producent van de Match groene thee gemaakt van de Camellia plant. Zo zijn er nog vele andere producenten van natuurlijke theesoorten, die gebruikt kunnen worden voor onder andere lichaamspijnen, afslank doeleinden, boosten van jouw weerstand of tegengaan van infecties.

Sta je op het punt om over te stappen van chemische medicamenten en supplementen naar natuurproducten? Ga dan eerst na wat anderen hun bevindingen zijn van een bepaalde producent of bedrijf. Dit kan je doen via Collected Reviews, waar je kunt lezen wat klanten vertellen over hun ervaring met bijvoorbeeld de werking van de producten, mogelijke allergieën, maar ook over de kwaliteit van de dienstverlening van zo een bedrijf.

Afkomst thee

Kruidenthee is een warme drank, gemaakt van verschillende natuurlijke kruiden. Het verschil met de ‘normale’ thee is dat thee verkregen wordt uit de theeplant Camellia sinensis, terwijl de kruiden van de kruidenthee verkregen worden uit gedroogde bladeren van geneeskrachtige planten.

Het gebruik van thee stamt af van de jaren 1500 voor Christus, waarbij deze drank als medicinale drank gebruikt werd in China. China staat daarom ook bekend als de geboorteplaats van thee. Momenteel is China wereldwijd ook de marktleider op het gebied van theeproductie, gevolgd door Brazilië en India.  

Geef jouw lichaam een boost met Moringa thee

De Moringa oleifera  plant, ook wel bekend als de ‘Wonderboom’, is afkomstig uit India en is populair om haar diverse medicinale krachten. Alle delen van de plant (de bladeren, stam, bloemen, wortels, schors, fruit en zaden) kunnen gebruikt worden voor voedingsdoeleinden. Van de bladeren maakt men de Moringa thee, welke rijk is aan nutriënten, vitaminen, proteïnen, fyto-nutriënten, mineralen en belangrijke antioxidanten.

Voordelen van Moringa thee zijn:

1.      Moringa is effectief tegen meer dan 300 ziekten.

2.      Moringa verhoogt de weerstand en werkt bevordert de stofwisseling

3.      Gebruik van de Moringa thee bevordert ook de werking van de lever en nieren.

4.      Het kan voor baby’s als bijvoeding of vervanging van borstmelk gebruikt worden.  

5.      Geneeskrachtige werking tegen diabetes, kanker, artritis en reumatische klachten.

6.      Moringa heeft 7 keer meer vitamine C dan sinaasappels, 10 keer meer vitamine A dan wortelen, 17 keren meer calcium dan melk, 9 keren meer eiwitten dan yoghurt, 15 keer meer potassium dan banaan en 25 keer meer ijzer dan spinazie.

7.      Moringa thee kan gebruikt worden als afslankmiddel. Het vermindert namelijk de vetopname en werkt stimulerend voor de spieropbouw.

8.      De plant groeit gemakkelijk, waardoor het ook veel goedkoper is vergeleken met medicinale producten.

9.      Moringa thee is goed voor de tanden en nagels. Ook verbetert het uw gezichtsvermogen.

10.   Tot slot is Moringa ook bruikbaar in de cosmetica, namelijk in huid en haarverzorgingsproducten. Moringa is stimulerend voor huid en haar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *